9. elokuuta 2012

Remember Me

Pyysin miestäni ostamaan Remember Me -leffan mulle ennen lähtöään Espanjaan, kun sitä jo tarpeeksi kauan olin jo haaveillut, kun siinä on tuo Robert Pattinson. Nyt vihdoin ja viimein sen sain, ja katsoinkin. Voin sanoa, että kannatti odottaa, vaikkakin kauan. Leffa oli mitä mahtavin, tai ainakin minä tykkäsin. Aloitinkin leffan itkien ja lopetin myös. Siitä voi siis jo päätellä paljon.

Takakannessa luki " Twilight-elokuvasarjan tähti Robert Pattinson nähdään jälleen valkokankaalla upeassa roolissa. Tyler Hawkinsin osa on kuin luotu Robert Pattinsonille - tämä elokuva on pakko nähdä!". Olen aivan samaa mieltä :)

Seuraava kopioitu Wikipediasta liittyen elokuvan juoneen:
(jos et halua tietää mitä elokuvassa tapahtuu, älä lue)

VAROITUS:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.
New York Cityssä vuonna 1991 nuori tyttö, Ally todistaa äitinsä murhan New Yorkin metrossa.
Vuonna 2001 Ally (Emilie de Ravin) on 21-vuotias, opiskelee New Yorkin yliopistossa ja asuu isänsä NYPD-etsivä Neil Craigin (Chris Cooper) kanssa. Selviää, että Neil on hyvin suojelevainen Allya kohtaan tämän vaatiessa viedä ja tuoda tämä koulusta ja vaatiessa tämän käyttävän takseja metron sijaan.
Tyler Hawkins (Robert Pattinson) on suuntaansa etsivä 21-vuotias mies, joka työskentelee New Yorkin yliopiston kirjakaupassa. Tylerin suhde bisnesmiesisäänsä, Charlesiin (Pierce Brosnan) on etäinen Tylerin veljen Michaelin itsemurhan vuoksi.
Eräänä iltana Tyler ja tämän huonetoveri Aidan (Tate Ellington) joutuvat pulaan poliisietsivä Neil Craigin kanssa. Myöhemmin Aidan huomaa, että Neililla on tytär, kun Neil on tuomassa Allya kouluun. Aidan juonii etsivää vastaan yrittämällä saada Tylerin rakastumaan ja sen jälkeen jättämään Allyn. Tyler suostuu vastentahtoisesti tapaamaan tämän, mutta kieltäytyy osallistumasta Aidanin suunnitelmaan. Vietettyään aikaa Allyn kanssa, parin välille syntyy side molempien menetettyä läheisensä menneisyydessään ja pari alkaakin rakastua toisiinsa. Eräänä iltana Ally ei palaa kotiinsa koko yönä, eikä myöskään ilmoita olinpaikastaan. Hänen isänsä on suunniltaan pelosta ja huolesta. Allyn saapuessa kotiin he riitelevät ja Neil lyö Allya. Ally muuttaa asumaan Tylerin ja Aidanin luo. Lopulta Neil tunnistaa Tylerin, jolloin tämä yllyttää Neiliä tunnustamalla Aidanin juonen ja syynsä tavata Allya. Tämä käänne pakottaa Tylerin tunnustamaan kaiken Allylle, jolloin tämä jättää Tylerin vihoissaan. Pari pysyy riidoissa kunnes Aidan vierailee Allyn luona ja selittää olevansa itse syyllinen ja että Tylerin tunteet olivat aitoja.
Tyler ja hänen pikkusiskonsa Caroline ovat hyvin läheisiä. Carolinen luokkatoverit pitävät tätä outona ja pilkkaavatkin tätä usein. Eräänä päivänä Caroline osallistuu yhden luokkalaisensa pyjamabileisiin ja nukahdettuaan osa luokkatovereista leikkaa tämän hiukset pois. Carolinen trauma saa perheen takaisin yhteen. Tyler ja Ally sopivat riitansa. Tyler vie Carolinen kouluun ensimmäisenä koulupäivänä juhlien jälkeen. Kun yksi ilkeistä tytöistä pilkkaa Carolinea, Tyler raivostuu ja heittää tämän pulpetin ympäri ja palosammuttimen ikkunan läpi.
Seuraavina päivinä ja viikkoina Tyler ja Charles lähenevät. Tyler näkee Charlesissa rakkauden, huolen ja välityksen Carolinea kohtaan. Charles auttaa Tyleria tämän Carolinen koulussa sattuneesta välikohtauksesta syntyneiden lakiasioiden kanssa ja pari muodostaakin hiljaisen välirauhan. Charles pyytää Tyleria tapaamaan asianajajan toimistollaan, joten Tyler menee isänsä työpaikalle. Odottaessaan isäänsä, Tyler löytää valokuvia itsestään, Carolinesta ja Michaelista ja tajuaa Charlesin rakastavan perhettään. Tyler katsoo ulos isänsä toimiston ikkunasta Manhattanille ja kameran kuvan suurentuessa selviää, että Tyler on toimistossa, joka on lähes World Trade Centerin huipulla. Samaan aikaan Charles on myöhässä tapaamisestaan Tylerin kanssa vietyään Carolinen ensin kouluun. Caroline saapuu luokkahuoneeseensa, istuu paikalleen ja opettaja kirjoittaa taululle päivämäärän; tiistai 11. syyskuuta 2001. Selviää, että Tyler kuoli syyskuun 11. päivän terrori-iskuissa ollessaan isänsä toimistossa World Trade Centerissä.
Hetkeä terrori-iskujen jälkeen jokaista Tylerin ystävää ja rakastettua näytetään kun he tajuavat tapahtuneen.
Elokuvan lopussa, Tylerin ollessa kertojana, Caroline löytää uudelleen yhteyden Charlesin kanssa, Aidan nähdään opiskelemassa ahkerasti ja Ally sopii isänsä kanssa ja saa luvan käyttää metroa. Tylerin hautakivessä lukee: "Rakastava poika, rakastava veli".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti